I SI CAL RECTIFICAR, HO FEM!

 13 de febrer de 2021

Vista general de la mostra, Pel febrer, Carnestoltes hem de fer"

El passat dilluns us explicàvem que s'havia anunciat la realització d'una mostra sobre el Carnaval de Reus. En l'entrada exposàvem que teniem grans dubtes sobre la qualitat d'aquest acte ja que, per les dades que ens havien arribat -i per experiències anteriors- ens feien preveure un espai ple de barrabassades.

I hem anat a visitar-la, amb la nostra reserva i entrada en mà, hem accedit al Centre Cultural el Castell amb esperit crític i, alhora constructiu. Pel que fa a la planta baixa, diríem que segueix la línia dels anys anteriors, amb el carruatge fúnebre al bell mig de la sala, i a banda i banda alguns elments penjats a les parets. A l'esquerra, els cartells presentat al concurs, i a la dreta quarranta-vuit fotografies de colles federades i que estan en actiu.

Ens comenten que la mostra segueix en la planta superior i, és aquí, quan hi ha un remarcable gir argumental. Així, a través de vuit plafons, es van remarcant quasi tots els actes, ja que hem trobat a faltar algun element, que defineixen l'estructura de la setmana de Carnaval a Reus.

I rectifiquem, tot considerant que aquesta mostra ha de ser visita obligada per a tothom, però especialment per a moltes de les persones integrants de colles, ja que potser descobreixen que es fan moltes més coses que les rues i els quatre actes del cap de setmana. 

Si sobretor, quan hi aneu, fixeu-vos-hi! Hi ha petits detalls que, insignificants, són molt representatius del nostre peculiar carnestoltes. Així, des del confetti fins a la cendres del monarca difunt, hi trobareu una petita essència carnavalera de pura denominació d'origen reusenca.

Animeu-vos, estarà oberta fins el proper dia 28. De ben segur que quan sortiu, estimareu molt més el Carnaval de Reus!

Visca el nostre carnaval!