A REUS MANXEN I A TARRAGONA ENGANXEN.

Una vegada més, els veïns de l'altre costat del Francolí, ens han passat la mà per la cara, i de fet ho fan ben merescudament, amb tot un senyor Cartell de Carnaval, aquest cartell ha resultat el guanyador d'un concurs de cartells fet com cal, i amb unes bases amb cara i ulls. També podem gaudir d'una àmplia programació d'allò més diversa on tothom hi té cabuda sense cap mena de discriminació ni censura. Tot això gràcies a un importatant pressupost i recolzament municipal per aquesta festa.

Felicitem doncs als Pelacanyes, ells si que han sabut conservar el seu estil amb la seva marca de Carnaval, cosa que aquí desgraciadament ja no ens queda res d'aquells primers carnavals, on destacaven els grans balls i en canvi les rues quedaven més en un segon terme. A més tots els actes anàven acompanyats d'una bona dosi de sàtira i mala llet que li donaven el toc especial que tenia el Carnaval de Reus.

Ara podríem dir que el Carnaval s'ha convertit en la festa de l'obligació i el "passotisme"

Com que es Carnaval es obligatori disfressar-se i sortir a la rua per emborratxar-se i afartar-se de menjar, sense tenir en compte que la disfressa tingui una qualitat o la carrossa sigui original. De fet d'andròmines amb motor queden ben poques on es vegi un treball d'un any a l'altre, ja que el recurs més fàcil i economic es comprar un autobús i pintar-lo cada any i ja està.

Podríem dir que l'única cosa que es conserva actualment dels primers carnavals, es la premsa satírica, i sembla que es mantingui prou bé, tot i que enguany degut a la proximitat de les dates, no han aparegut masses capçeleres i no crec que en surtin masses més.

Aquí teniu l'enllaç de la plana web del Carnaval de Tarragona, per si us voleu apropar a la ciutat imperial, nosaltres segur que algun dia o un altre hi serem, almenys per a veure com es fa un Carnaval amb Qualitat.

Per resumir...

Un Bon Carnaval no es fa amb Quantitat, si no amb Qualitat, cosa que els organitzadors "oficials" no saben que és això.

Germà Enveja

5 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

Amen, mal ens pesi !!

Anònim ha dit...

amb aquest ja seran quatre els anys que porto marxant a tarragona a veure el carnaval.

li dona deu mil patades al de reus, que es molt pesat i avorrit.

Anònim ha dit...

m'he enterat que les colles de tarragona no volen seguir fent l'acte conjunt amb les colles de reus, pel baix nivell per part dels ganxets.

en sabeu alguna cosa?

Anònim ha dit...

Si, sempre ens quedara Tarragona, Vilanova, Solsona, o Sitges a: http://www.sitges.com/carnaval perquè a casa nostra... Apa que això no és Janeiro, fem nostre el Carnaval, ji,ji,ji.

Jordiet ha dit...

Benvolgut Felip,

És veritat!!! les comparses tarragonines ja n'estan fartes de l'acte conjunt amb les colles ganxetes. Aquesta situació es deu a dos motius principals, segons el meu criteri elaborat a partir de converses amb els pelacanyes:

1.- la manca d'imaginació i de poc gust reusenc.

2.- i el poc ressó popular de l'acte amb nivells molt baixos de participàció, tant de colles com de públic.

Vaja, que caldria repensar què es fa amb l'acte per a treure'l del grau de mediocritat/vulgaritat que ha adquirit, especialment, fa uns anys.

Salut!