ACTES DE LA GERMANDAT DELS SET PECATS CAPITALS CARNAVAL DEL 2017




 



DIMECRES, DIA 22 DE FEBRER

A 2/4 de 7 de la tarda, des de la porta de Cal Bofarull, i sota la tutela del Camarlenc carnavalesc, tindrà lloc l’inici del DEL BALL DEL CARNESTOLTES I ELS SET PECATS. 

Des d'aquest punt es farà un recorregut pels carrers del centre històric (Llovera, Prim, Monterols, Mercadal, Galanes, Montserrat, Evarist Fàbregas, Presó, Carnisseries Velles, Mercadal, Castell, Verge Maria, Peixateries Velles, Sant Pere, Major i Mercadal). Per finalitzar al Mercadal on es farà la representació íntegra de les set parts que consta el ball.

Simultàniament, a la Sala d’Exposicions de l’Olimpo, OBERTURA DE LA MOSTRA FOTOGRÀFICA DEL CARNAVAL DE REUS 2016 una recopilació d’imatges del Carnaval del 2016, i del procés de creació del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats.

L’exposició es podrà visitar fins el dia 4 de març.

Horari: Dimarts a dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.
Dissabte 25 de febrer, tancat.


DIJOUS, DIA 23 DE FEBRER
DIJOUS GRAS

A partir de les 00:00 hores d’aquest primer dia del reial regnat, el Germà en Cap de la GERMANDAT DEL SET PECATS CAPITALS queamb la resta de pecadores i pecadors han vetllat, des del passat dimecres 10 de febrer del 2016, les Reials Cendres del finat Rei Carnestoltes LVI, les legítimes i úniques consignatàries de l’esperit carnavaler, procediran a l’obertura de la Reial Cripta de la Germandat, utilitzant les tres claus que faciliten la seva forcadura. Així el Germà en Cap, la Germana Luxúria i el Germà Avarícia, custodis cadascun d’una clau, procediran a l’obertura i extracció de la URNA FÚNEBRE AMB LES REIALS CENDRES DEL FINAT per a poder procedir a la ... 

...nocturna, callada, reflexiva, meditativa, esplendorosa i solemne CERIMÒNIA D’ESPARGIMENT DE L’ESPERIT CARNAVALESC. Solemnitat que transitarà pels carrers del centre històric reusenc i que, encapçalada per la Plenària de la Germandat dels Set Pecats Capitals, amb guió i estendard, seguida del Germà en Cap com a portador de la Reial Urna, els germans custodis i la Capella de Cantors de la Cripta Reial de la Germandat dels Sets Pecats Capitals, amb acompanyament musical de la Banda Simfònica de la Ciutat i dels acòlits de la capitalitat cultural reusenca que, entre reunió i reunió, ens degotejaran els actes que organitzaran durant tot l’any dos mil disset. Tancaran la desfiladaels membres del Tribunal Constitucional, com a observadors dels fets.

Finat el ritual d’Espargiment i d’Oblació d’Ofrenes als esperits de la festa, es procedirà a la lectura de la invocació i proclama carnavalera, que tindrà l’honor de recitar el riudomenc, resident a Reus i fill predilecte de Constantí, en agraïment als milers de pamflets satírics que ha publicat.

A tres quarts de nou del vespre, al Mercadal, CERIMONIAL INVOCACIÓ DE L’ESPERIT CARNAVALESC. Després del noctàmbul espargiment de les cendres del Carnestoltes LVI, s'invocarà la presència del seu successor al tron dels poca-soltes.
DIVENDRES, DIA 24 DE FEBRER

Al llarg de la tarda, pels carrers del centre històric, lliurament de la REIAL PRÈDICA DE SA MAJESTAT LA REINA, unes solemnes paraules per exhortar-vos a tots plegats i en especial a vosaltres, el pobre poble pecador.

DIMARTS, DIA 28 DE FEBRER

A mitja nit el Reial Notari de SM Carnestoltes LVII, l’Il·lustre Senyor Sebastianus-Petrus Misericordiosus Ganxus, verificarà i certificarà la trista notícia de la inesperada DEFUNCIÓ DEL’ESPABILAT MONARCA. Tot seguit esprocedirà a executar les últimes voluntats del finat: endolament de carrers i places, i l’obligació de cardar tota la nit per purgar tots els pecats comesos aquests dies.

A partir de les 7 de la tarda, des del Campanaret i pelscarrers de Nucli Antic; SOLEMNE PROCESSÓ, plenària i corporativa, de la GERMANDAT DELS SET PECATS CAPITALS, amb l’acompanyament musical del grup Staccato que, seguint una sana tradició local, passarà per l’autèntica ruta del masclet. Els músics tocaran una estona sí i l’altra aixecaran el  colze, de barra en barra. Mentrestant l’Il·lustre Senyor Sebastianus-Petrus Misericordiosus Ganxus, Reial i Real Notari de la Casa del Rei Sa Majestat Carnestoltes LVII, procedirà a la gratuïta distribució del lliure testament apòcrif, no autoritzat, ni censurat, amb les voluntats, capricis i darreres arengues del monarca difunt. Amb el cor compungit, i l’eina a punt, la ciutadania reusenca podrà ser coneixedora, de primera mà, de quines han estat les verdaderes circumstàncies que han comportat l’èxitus del monarca.

Mentre cremin les restes del monarca finat, i per expressa voluntat de la seva desconsolada, trista, deprimida i compungida vídua, l’Excel·lentíssim Senyor Sebastianus-Petrus Misericordiosus Ganxus, Reial Notari de la Irreal Casa dels Poca-soltes, procedirà a la PÚBLICA LECTURA DE L’ÚNIC, AUTÈNTIC, REAL I REIAL MISSATGE DEL GRAN POCASOLTES D’AQUEST ANY, SA MAJESTAT L’ÚNIC REI DEL CARNAVAL, EL CARNESTOLTES LVII.

A quarts de deu del vespre, més uns cinc minuts, o poder a les deu, un cop hagi finalitzat la reial incineració de les despulles del monarca difunt, i abans que es refredin i que es personifiqui la Vella Quaresma, la Plenària de la GERMANDAT DEL SET PECATS CAPITALS, prèvia certificació notarial de la reial autenticitat de les restes del mig de la plaça, procedirà a RETIRAR LES DARRERES REIALS RESTES DE SA MAJESTAT EL 57è REI DEL POCASOLTES per dipositar-les, en la més estricta intimitat familiar i dels seus col·laboradors més propers, a l’interior de la Reial Cripta. Indret on seran vetllades els propers mesos, per tal de preservar l’esperit del carnaval fins l’any vinent, i així poder espargir-lo, de nou, la matinada del dia 8 de febrer del 2018, Dijous Gras, i poder espargir-lo, un any més, pel gaudi de tota la ciutadania.

A mitja nit, a la Reial Cripta de la GERMANDAT DELS SET PECATS CAPITALS, primera VETLLA LES REIALS RESTES DE SA MAJESTAT EL REI CARNESTOLTES LVII. Amb concentració i penediment, la Plenària de la Germandat i la resta de germanes i germans, iniciarem la custòdia de l’ànima del nostre finat monarca. Al llarg dels propers dotze mesos, és a dir, els tres-cents quaranta-quatre dies que ens separen fins el proper 8 de febrer del 2018, Dijous Gras, es vetllarà el reial indret i les cendres del Carnestoltes LVII, amb l’objectiu de preservar el batec de l’autèntic i genuí esperit carnavalesc reusenc.

Així, cada primer dimecres de mes, és a dir, els dies 5 d’abril, 3 de maig, 7 de juny, 5 de juliol, 2 d’agost, 6 de setembre, 4 d’octubre, 1 de novembre, 6 de desembre del 2017, i el dimecres 3 de gener del 2018, es realitzarà, a mitja nit, una vetlla especial de les Reials Restes dels monarques que descansen a la Reial Cripta. Actes presidits per la Plenària de la Germandat, amb la presència dels Germans Custodis, el Reial Notari de la Casa Reial i la resta de germanes i germans. L’apartat musical anirà a cura de la Capella de Cantors de laCripta Reial i del Quartet de la Fina Corda de la Germandat dels Sets Pecats Capitals, dirigits pel grans mestre Pere Desafinat.


DIMECRES, DIA 1 DE MARÇ
DIMECRES DE CENDRA

A 2/4 de 7 de la tarda, des del Campanaret, sota la tutela del Camarlenc carnestoltenc, processional sortida del BALL DE LA QUARESMA I DE LES SET VIRTUTS, que solemnement mostraran el més pur dels comportaments i el pudor necessari per redreçar l’esperit ciutadà envers la recuperació del recolliment, el penediment i la puresa d’esperit, necessaris per les properes setmanes de purificació carnal.

Així, des del Campanaret, la Quaresma i les Virtuts s’endinsaran pels carrers del Nucli Antic per fer penedir a la ciutadania dels errors comesos al llarg d’aquest pecaminosos dies que acaben de finar. La cerimònia processional, conclourà, aproximadament a dos quarts de nou del vespre, a la plaça de les Peixateries Velles on ES REPRESENTARÀ ÍNTEGRAMENT EL BALL DE LA QUARESMA I LES SET VIRTUTS. L’acompanyament musical anirà a cura del grup Staccato, que en senyal de respecte i penediment, tocarà tota l’estona que faci falta, i si convé, cinc minuts més.

Finalment INVOCACIÓ QUARESMAL I DESCOBRIMENT DE LA IMATGE DE LA VELLA QUARESMA, per a que la mainada de les escoles de la ciutat puguin anar serrant-li, cada una de les set cames.


EXPOSICIONS:

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES DEL CARNAVAL DE REUS, I MATERIALS. Durant els mesos de febrer i març, al passeig comercial El Pallol, exposició de fotografies i elements del BALL DEL CARNESTOLTES I ELS SET PECATS.

MOSTRA FOTOGRÀFICA DEL CARNAVAL DE REUS, ANY DE 2016. Amb una recopilació d’algunes de les imatges que ens han fet arribar els afeccionats a la fotografia. 
L’exposició es podrà visitar fins el dia 4 de març.
Horari: Dimarts a dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.
Dissabte 25 de febrer, tancat.

                                                                                                                                 

Volem aprofitar per donar les gràcies a totes aquelles persones, institucions i empreses que  ens ajuden incondicionalment:

• Orfeó Reusenc, per la plena disposició en l’ús de les seves instal·lacions.
• Josep Maria Casas, pels ànims que ens transmet de cara a nous projectes.
• Beni Mora, per les imatges de l’exposició.
• Als integrants dels balls i músics, que després de moltes hores d’assaig, ens faran gaudir de tot plegat.
• Als acompanyants dels balls per la seva tasca de control de l’espai.

A TOTHOM, MOLTES GRÀCIES!