I tot arrencà un dissabte de febrer de 1978 ...

 3 de febrer de 2021

4 de febrer de 1978. Comité de benvinguda de SAR Carnestolte XVIII.

D'esquerra a dreta l'Ambaixador (Joan García), l'Alcalde (Jaume Amenós), el Governador (Estanis Pedrola) i el Cap del Servei d'Intel·ligència (Josep Martí i Queixalós) 


I tot llest, en només 16 dies!

Aquesta és la realitat de la represa del Carnaval a la nostra ciutat. En només dues setmanes per tirar endavant la proposta que impulsà el Regidor de Cultura, Anton Maria Vidal Corominas.

Gràcies a l'impuls del Bravium, i més concretament d'en Jaume Amenós, es produiex una reinterpretació de què havien estat els darrers Grans Carnaval reusencs de principis de segle XX, i més directament el de l'any 1919, que fou el darrer carnaval en el què hi hagué rei, el Carnestoltes XVII.

Fou una gestació complicada ja que, a més de la pròpia dinamització de la celebració, l'autorització governamental no arribà fins el darrer moment quan el Governador Civil, en Josep Graupera, envià un telegrama a l'alcalde Miquel Colàs, autoritzant-ne l'acte. 

Un dels fets més remarcables es correspon al finançament de la festa que es feu a través d'una suscripció popular que s'inicià amb l'ingrés d'un duro "de plata" al compte corrent obert a les oficines de la Banca Mas Sardà, ubicades a la plaça de Prim.

 

Primer ingrés per part de les Autoritats del Carnaval de Reus de 1978 



I quaranta-tres anys després, com ha canviat tot plegat!