(PERESA - Foto: 2puntsfotografia)

CARNAVAL DE REUS 2018, Any de la peresa!


Aquest 2018 havia de ser especial! 

Un any especial ja que commemoren els primers quaranta anys de la recuperació del Carnaval reusenc, i serà un any que passarà sense pena ni glòria!

Des de la Germandat, coneixedors com som del tarannà dels "dirigents" del carnaval, hem intentat fer els impossibles per a que això no passés. En aquest sentit el passat mes de juny lliurarem a la Regidora de Cultura un ampli dossier de propostes emmarcades dins d'una programació, general i integradora, del que podria ser el Carnaval de Reus del 2018.

Acollida la nostra iniciativa amb gran entusiasme, aquest s'ha anat perdent pel camí fins a un punt que, després de dues reunions més, tot s'ha quedat en un nores! 

És una llàstima que, per la manca d'interès es perdin oportunitats de fer coses noves i de qualitat. Però a nosaltres ens sembla que per molt que insistim que aquest model de carnaval està caduc, que no es duu enlloc i que cal una tasca de reflexió, debat i redreçament d'aquesta festa, les nostres paraules cauen en un oblid voluntari. 

I creiem que es volen oblidar perquè executar aquest projecte comportava donar un gir de cent vuitanta graus a molts dels aspectes de l'actual programació; a més d'aportar noves maneres de mirar el carnaval com un corpus global i viu, que abastés la ciutat amb  energia i amb ganes de desprendre's d'aquesta llosa que ve aguantant fa masses anys.

Però no renunciarem a seguir treballant per la festa, la nostra i la vostra, en definitiva el Carnaval de Reus el fem entre tots. Nosaltres donant espectacle i vosaltres, potser també o senzillament com a espectadors. En definitiva, els uns ens necessitem dels altres i Reus a tots.

Moltes gràcies, en veiem aquests propers dies pels carrers de Reus.

Visca el Carnaval de Reus!

1 comentari:

malenconia ha dit...

Que visca el Carnaval de Reus, i la malenconia em fa recordar els carnavals dels anys 90.