CARNAVAL DEL 2016




ACTES DE LA GERMANDAT DELS SET PECATS CAPITALS
CARNAVAL DEL 2016
DIMECRES, DIA 3 DE FEBRER

A les 7 de la tarda, als Nobles Salons de l’Olimpo, és a dir, a Cal Bofarull, PRESENTACIÓ DEL BALL DEL CARNESTOLTES I ELS SET PECATS. Un ball de marcat to cerimonial, per donar una sortida, digna i solemne, a la celebració del carnestoltes reusenc. 
(Aforament limitat a la capacitat de la sala)



Simultàniament, a la Sala d’Exposicions de l’Olimpo, OBERTURA DE LA MOSTRA FOTOGRÀFICA DEL CARNAVAL DE REUS 2015. una recopilació de més de 60 imatges d’alguns del moments viscuts el passat Carnaval del 2015.


L’exposició es podrà visitar fins el dia 13 de febrer.

Horari: Dimarts a dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.




A les 8 del vespre, des de la porta principal de Cal Bofarull, sota la tutela del Camarlenc carnestoltenc, es procedirà a l’inici de la primera REPRESENTACIÓ DEL BALL DEL CARNESTOLTES I ELS SET PECATS. Des d'aquest punt es farà un recorregut pels carrers del centre històric (plaça de Prim, Mercadal, Peixateries Velles, Castell, Pallol i Mercadal) per finalitzar al Mercadal on es farà la representació íntegra de les set parts que consta el ball.

DIJOUS, DIA 4 DE FEBRER

DIJOUS GRAS

A partir de les 00:00 hores nocturna, callada, reflexiva, meditativa, esplendorosa i solemne CERIMÒNIA D’ESPARGIMENT DE L’ESPERIT CARNAVALESC. Solemnitat que transitarà pels carrers del centre històric. Per acabar es procedirà a la lectura de la invocació i proclama carnavalera, que tindrà l’honor de recitar el nostre particular Indiana Mas, en agraïment als serveis prestats.


A tres quarts de nou del vespre, al Mercadal, CERIMONIAL INVOCACIÓ DE L’ESPERIT CARNAVALESC.  Després del noctàmbul espargiment de les cendres del Carnestoltes LV, s'invocarà la presència del seu successor al tron dels poca-soltes.  Tot seguit, pels vols dels 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, espectacle inaugural del Carnaval de Reus 2016 i PREGÓ DE SM EL CARNESTOLTES INDIANA MAS.

DIMARTS, DIA 9 DE FEBRER


A mitja nit el Reial Notari de SM Carnestoltes Indiana Mas, l’Il·lustre Senyor Sebastianus-Petrus Misericordiosus Ganxus, verificarà i certificarà la trista notícia de la inesperada DEFUNCIÓ DE L’HEROIC MONARCA.


A partir de les 7 de la tarda, pels carrers de Nucli Antic; SOLEMNE PROCESSÓ, plenària i corporativa, de la GERMANDAT DELS SET PECATS CAPITALS, amb l’acompanyament musical del grup Staccato.


A dos quarts de 9 del vespre, a les Peixateries Velles, Acte de comiat i extremunció del MONARCA difunt. Tot seguit, des de les Peixateries Velles, RUA MORTUÒRIA intents d’INCINERACIÓ deL CADÀVER DEL 56è MONARCA POCA-SOLTES.



Mentre cremin les restes del monarca es procedirà a la pública lectura de l’únic, autèntic, real i reial missatge del pocasoltes d’aquest any, SM EL REI CARNESTOLTES LVI, l’indiana mas.



A quarts de deu del vespre,es procedirà a RETIRAR LES DARRERES REIALS RESTES DE SA MAJESTAT EL 56è REI DEL POCASOLTES.


DIMECRES, DIA 10 DE FEBRER 

DIMECRES DE CENDRA

A les 7 de la tarda, des del Campanaret, sota la tutela del Camarlenc carnestoltenc, processional sortida del BALL DE LA QUARESMA I DE LES SET VIRTUTS. Des del Campanaret, carrer de Llovera i plaça de Prim, la Quaresma i les Virtuts s’endinsaran pels carrers del Nucli Antic per fer penedir a la ciutadania dels errors comesos al llarg d’aquest pecaminosos. La cerimònia processional, conclourà, aproximadament a dos quarts de nou del vespre, a la plaça de les Peixateries Velles on es representarà íntegrament el BALL DE LA QUARESMA I LES SET VIRTUTS. L’acompanyament musical anirà a cura del grup Staccato, que en senyal de respecte i penediment, tocarà tota l’estona que faci falta, i si convé, cinc minuts més.


Finalment INVOCACIÓ QUARESMAL I DESCOBRIMENT DE LA IMATGE DE LA VELLA QUARESMA, per a que la mainada de les escoles de la ciutat puguin anar serrant, una a una, les set cames de la Vella Quaresma.


EXPOSICIONS

10a MOSTRA FOTOGRÀFICA DEL CARNAVAL DE REUS*, ANY DE 2015. A la Sala d’exposicions del Palau Bofarull, amb una recopilació d’algunes de les imatges que ens han fet arribar els afeccionats a la fotografia.


L’exposició romandrà oberta fins el 13 de febrer.

Horari: Dimarts a dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.






    EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES DEL CARNAVAL DE REUS, I MATERIALS RELACIONATS AMB EL CARNAVAL REUSENC. Durant tot el dia, al Passeig Comercial del Pallol, la Germandat dels Set Pecats Capitals, us ofereix una petita exposició de fotografies del seu fons, amb divers material relacionat amb el Carnaval de Reus.


L’exposició del 30 de gener al 27 de febrer.
 


CONCURS

 #setpecatsReus2016 a Instagram. Per tal de celebrar els 13 anys de la Germandat dels Set Pecats Capitals (#germandatsetpecatscapitals) es convoca aquest concurs amb l’objectiu d’incentivar l’ús d’aquest mitjà i per a que ens mostreu com viviu i veieu la gran festa del carnaval reusenc.